Kornaks footprint

Op kindcentrum Kornak werken teamleden elke dag aan een goede basis voor kinderen. Ze leren ze om een betrokken en kritische wereldburger te worden en goed om te gaan met hun medemens en de aarde. De teamleden geven daarin het goede voorbeeld. Ze gaan in gesprek over zaken die er toe doen, inspireren kinderen en leren ze trots te zijn op zichzelf en hun prestaties. Daarbij zetten ze al hun talenten in en laten zo een onuitwisbare indruk achter. Zo kunnen kinderen terugkijken op een fijne schooltijd.

Bent u benieuwd naar de footprint van Kornak? Lees dan de interessante interviews met de teamleden. Zij vertellen u graag meer.

 

Juf Samantha en juf Ageeth in de schoolbieb

"Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd"

Juf Ageeth en haar dochter, juf Samantha, proberen kinderen enthousiast te maken door over boeken en lezen te vertellen en zelf een actief voorbeeld te zijn.

Lees meer >
IB-er Suzanne vindt een open blik belangrijk.

Kinderen vanuit verschillende perspectieven leren kijken

“Vanuit mijn functie als intern begeleider wil ik kinderen graag met open blik de wereld in sturen. Dat ze accepteren hoe ze zijn en dat ze zichzelf zijn.

Lees meer >

Meryem luistert en begrijpt kinderen.

Meryem: "Fijn om het verschil te maken voor kinderen" 

"Het was ontroerend toen ik besefte hoeveel verschil je kunt maken in het leven van een kind door simpelweg te luisteren, te begrijpen en er voor ze te zijn."

Lees meer >

Bjarne (groep 8) zit in de leerlingenraad.

"Ik wil graag meedenken over wat er op Kornak gebeurt"

Bjarne uit groep 8 zit sinds groep 6 in de leerlingenraad. En dat doet hij met veel plezier. Hij is betrokken en wil graag meedenken en meehelpen op Kornak.

Lees meer >
Meester Sven is dol op aardrijkskunde.

Kinderen gaan 'aan' van wereldoriëntatie 

“Ik ben erg geïnteresseerd in aardrijkskunde en in geschiedenis.  In de klas vind ik het dan weer leuk om deze kennis over te brengen aan de kinderen."

Lees meer >
Juf Debbie inspireert kinderen met muziek.

Kinderen laten kennismaken én inspireren met muziek

“Het zou mooi zijn als er dankzij de diverse muzieklessen op school interesse is gewekt om een muziekinstrument te spelen en lekker te zingen."

Lees meer >

Richard maakt kinderen warm voor techniek.

Mooi om kinderen techniek bij te brengen

"Ik geef ondersteuning bij de technische les op Kornak. Het is mooi om te zien hoe trots ze zijn als ze zelf een gaatje kunnen boren en weten hoe ze moeten zagen”. 

Lees meer >

Juf Carlijn: muziek is belangrijk voor kinderen.

"Ik hoop dat kinderen hun leven lang muziek maken"

"We vinden muziekles belangrijk en het is mooi om te zien wat muziek in de klas doet.  Ik hoop dat ze hun leven lang muziek blijven maken."

Lees meer >
Meester Kick wordt vrolijk van beweging.

Sport en spel zorgen voor verbinding met kinderen

“Ik heb zelf op Kornak in groep 8 gezeten en nu is het mijn achtste schooljaar dat ik bij het Kindcentrum werk”, vertelt Kick Smit enthousiast. 

Lees meer >
Juf Roos: humor zorgt voor plezier in de klas.

Humor zorgt voor een fijne dynamiek in de groep

“Ik houd van grapjes maken in de klas en het leuke is dat de kleuters mij ook in de maling nemen. Die fijne dynamiek met elkaar vind ik belangrijk.

Lees meer >
Juf Irene leest voor bij de verteltafel.

Uitstapjes en verteltafel brengen thema's tot leven

“Kleuters zijn ontwapenend, eerlijk en enthousiast. Als kleuterleerkracht vind ik het heel belangrijk om jonge kinderen een fijne start op de basschool mee te geven.

Lees meer >
Juf Nel en juf Lydia (a.i.) directie van Kornak.

Terugkijken op een fijne schooltijd bij Kornak

De leuke verhalen, voorgelezen door juf Nel. Een fijne herinnering aan de schooltijd, dat is natuurlijk wat iedere leerkracht mee wil geven.

Lees meer >